Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig prošao prvo kolo kvalifikacija u Bratislavi, Serdarušić ispao

Nakon nastupa u glavnom gradu Hrvatske, dvojica Hrvata su svoje nastupe započela na Challengeru u glavnom gradu Slovačke. Matej Dodig je nakon poraza u polufinalu Zagreba uspješan bio u prvom kolu kvalifikacija. Porazio je domaćeg predstavnika Milosa Karola s 2-0 u setovima. Drugi naš predstavnik, Nino Serdarušić je upisao poraz iako je osvojio prvi set protiv Jeromea Kyma.

Dodig je protiv igrača s pozivnicom u prvom setu nadoknadio zaostatak da bi kasnije u “trinaestoj igri” osvojio set sa 7-4. U drugom je više prijetio na returnu te je Karolu, koji je u meču zabio 16 as servisa uspio napraviti break tek u 12. gemu te je tako upisao pobjedu 7:6(4), 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serdarušić je za protivnika imao tenisača koji je u subotu osvojio turnir u Češkoj. Inače bi nakon takvog uspjeha igrač imao direktan nastup u glavnom ždrijebu Challengera, ali Kym se nije odlučio za tu opciju. Nakon prvog seta izgledalo je kao da je donio lošu odluku s obzirom na to da je Hrvat poveo sa 6:4.

Međutim, u drugom setu Kym osvaja set sa 6:0. U trećem opet bolje kreće Serdarušić te ima break i prednost od 3:1, no tada Kym osvaja pet gemova u nizu za pobjedu 4:6, 6:0, 6:3.

Dodig će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča između Jonasa Forejteka i Sebastiana Gime. Serdarušić se okreće novim Challengerima, od kojih najveće šanse za nastup u glavnom ždrijebu ima na turniru u Bloisu gdje je peta alternativa.

Komentari

Povezano