Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig se plasirao u četvrtfinale Barcelone i izborio okršaj s Pavićem

Ivan Dodig je u srijedu Hrvatsku ostavio na stopostotnom učinku u Barceloni. U paru s Nealom Skupskijem igrao je protiv Michaela Venusa i Jamieja Murraya. Do pobjede su uspjeli doći u dva seta te su se tako plasirali u četvrtfinale.

Prva četiri gema prošla su bez break prilika da bi onda u tri uzastopna vidjeli minimalno po jednu. Ukupno smo vidjeli pet break lopti, a onu petu su realizirali Dodig i Skupski te su poveli s 4:3. Tu prednost su zadržali do kraja seta iako su trebali spašavati break loptu na servisu za set. To su uspjeli te su osvojili deciding point i sa 6:4 poveli s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre kod 1:1 hrvatsko-britanski par nije iskoristio 0-40 na primanju servisa, a u idućem gemu su skoro prokockali 40-0. Kod 2:2 su došli do 40-40. Međutim Britanac i Novozelanđanin su ponovno uspjeli zadržati servis. U idućem gemu su Dodig i Skupski spasili 30-40 i uspjeli izjednačiti na 3:3. Još jednu priliku za break su imali kod 4:4 kada su se nakon 40-0 dovukli do 40-40, ali Skupskijev return je završio izvan granica igrališta. Do 5:6 se igralo bez break prilika. Tada su Murray i Venus došli do 15-40 čime su zaradili tri set lopte. Prvu je Skupski spasio servisom, drugu smashom, a treću ponovno servisom te je odveo set u tiebreak. Tamo su bolji bili Dodig i Skupski sa 7-4 za pobjedu 6:4 7:6(4)

Ovom pobjedom se Dodig pridružio Nikoli Mektiću i Mate Paviću u četvrtfinalu Barcelone. Protiv Pavića i Marcela Arevala će i igrati za nastup u polufinalu.

Komentari

Povezano