Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig u drugom kolu Skoplja, Mikrut prošao kvalifikacije

Prometan dan za hrvatski tenis nastavili su Luka Mikrut i Matej Dodig na Challengeru u Skoplju. Mikrut je uspješno apsolvirao finalno kolo kvalifikacija protiv Ryana Nijboera. Nizozemca je svladao s 2-0 u setovima dok je Dodig u prvom kolu glavnog ždrijeba ostvario pobjedu protiv Alexisa Gautiera. Osječanin je do pobjede došao rezultatom 7:5, 3:6, 6:4.

Mikrut je svoj meč protiv četvrtog nositelja otvorio odlično. Nakon tri gema stvorio je prednost od 3:0, a imao je i dvije break prilike za 4:0. Do dvostrukog breaka prednosti je ipak stigao kod rezultata 4:1 kada koristi svoju drugu break loptu. Nakon toga je uspješno odservirao za osvajanje seta sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Splićanin također otvorio s breakom prednosti kojeg je potvrđivao sve do 3:2. Tada Nijboer vraća set u egal. Međutim, Mikrut odmah u idućem gemu uzvraća na isti način te još jednom oduzima servis Nizozemcu za vodstvo 4:3. Nakon toga Splićanin osvaja dva gema u nizu za pobjedu 6:1, 6:3. U prvom kolu glavnog ždrijeba Mikrut će igrati protiv drugog nositelja Ergija Kirkina.

Dodig je u Skopju trebao igrati kvalifikacije, ali je u glavni ždrijeb upao kao alternativa. Dobar ždrijeb u prvom kolu za protivnika mu je donio Gautiera, 338. tenisača na svijetu. Dodig je meč otvorio dobro te je kod rezultata 2:1 došao do breaka kojeg u idućem gemu nije uspio potvrditi. Ipak, sljedeći gem donosi novi break. Ovaj put potvrđuje break za prednost od 5:2. Pri tom rezultatu Gautier na svom servisu spašava set loptu, a zatim i nastavlja niz kojim se vraća u set. Ipak, Dodig se u završetku seta sabrao te je kod 6:5 iskoristio svoju ukupno četvrtu set loptu za osvajanje prvog seta sa 7:5.

Otvaranje drugog seta bilo je burno za mladog Osječanina. U prvom gemu je spasio tri vezane break lopte da bi zatim na primanju servisa propustio 0-30 pretvoriti barem u jednu break priliku. Zatim na svom servisu propušta osvojiti gem na početnom udarcu u kojem je imao 40-0. Gautier mu je u završnici seta još jednom oduzeo servis te je sa 6:3 odveo meč u set odluke.

U trećem setu se do 2:2 igralo bez oduzimanja servisa. Prvi je tada zaprijetio Dodig koji je došao do break prilike koju i realizira. Do 5:3 se zatim igralo bez ikakvih prilika na returnu. Osječanin u tom trenutku dolazi do svoje prve meč lopte koju ne koristi. Gautier uspijeva osvojiti servis gem kojim je natjerao Dodiga na servis za meč. Dodig nije imao problema te je uz samo jedan izgubljen poen zaključio set kojim je došao do pobjede 7:5, 3:6, 6:4.

Mikrut će u Skoplju svoj idući meč igrati u utorak protiv Kirkina dok će Dodig na teren ponovno tek u srijedu. Osječanin u drugom kolu čeka pobjedika meča između Dimitra Kuzmanova i Ryana Seggermana.

Komentari

Povezano