Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig u finalu Rovinja, Poljičak poražen

Polovičan uspjeh ostvarili su Hrvati u polufinalu Rovinja. Matej Dodig opravdao je ulogu favorita dok Mili Poljičak nije uspio iznenaditi Jaya Clarkea.

Dodig je otvorio dan u Rovinju protiv Talijana Jacopa Berrettinija. Većinu meča bio je dominantan te je svoj servis gubio samo jednom i to kod servisa za meč. Nakon što nije iskoristio servis za meč se ipak primirio te je kod rezultata 6:5 realizirao svoju treću meč loptu i odnio pobjedu sa 6:2 7:5. Dodigu je ovo deveta pobjeda u nizu, a ujedno i drugo finale u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je za protivnika imao Britanca Clarkea koji ga je u Poreču porazio u prvom kolu. Britanac je i ovaj put bio uspješniji. Meč je, kao i u Poreču, u prvom setu bio izjednačen. Ovaj put Mili nije imao break prednosti, ali je imao četiri break prilike koje nije iskoristio. U drugom setu Clarke se brzo odvojio i za hrvatskog predstavnika povratka nije bilo. Meč je izgubio 6:4 6:3.

Neće u Rovinju biti hrvatskog finala, ali biti će šanse da oba naslova osvoje Hrvati budući da Poljičak i Luka Mikrut igraju finale u konkurenciji parova protiv talijanske kombinacije Leonardo Rossi / Luigi Sorentino.

Komentari

Povezano