Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig zaustavljen u polufinalu Splita

Dobar turnir Mateja Dodiga ipak nije završio premijernim prolaskom u finale Challengera u Splitu. U polufinalu je bolji od njega bio Zsombor Piros, branitelj naslova. Mađar ga je svladao s 2-0 u setovima.

Od početka Piros je kontrolirao ritam igre te je prvi break napravio pri rezultatu 2:2 u prvom setu. Mađar je iskoristio svoju treću break loptu u tom gemu. Set je na kraju osvojio s još jednim oduzimanje servisa kod 5:3 te je prednost od 1-0 u setovima stekao rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je brzo mogao krenuti nizbrdo za Dodiga budući da je Piros imao dvije break prilike. Ipak, Dodig ih je spasio te su do 3:3 igrali bez break lopti. Tada je Dodig bio taj koji je prijetio. Imao je 15-40 te je na svojoj drugoj break lopti kontrolirao poen, ali Piros je kvalitetnom obranom spasio i drugu break priliku.

Dodig je u tom gemu došao i do treće, ali ni nju nije iskoristio. Ispostavilo se da je taj gem značio i kraj nadanja za mladog Osječanina. Već u idućem gemu Piros mu je oduzeo servis te je izborio servis za meč. Mađar je sigurno odservirao za meč te se plasirao u svoje treće finale u Splitu.

Dodig je unatoč porazu došao do rankinga karijere te će u ponedjeljak po prvi put biti u društvu 400 najboljih tenisača.

Komentari

Povezano