Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Događa se preokret u slučaju Sinner?

Jedan od najboljih tenisača današnjice, Jannik Sinner mogao bi ipak snositi teške posljedice za svoja dva pozitivna testa na doping tijekom Masters turnira u Indian Wellsu u ožujku. Slučaj koji je podigao ogromnu prašinu, budući da ga su ga nadležna tijela istraživala i procesirala u potpunoj tajnosti, što je drugačije od dosadašnje prakse. Sinner na kraju nije kažnjen, ali sada bi se to moglo promijeniti.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) priopćila je, naime, da je ovaj tjedan poslala žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), od kojeg traži suspenziju za Sinnera između jedne i dvije godine. Smatraju da je odluka o tome da Sinner nije kriv za pozitivan doping test “neispravna” te u suprotnosti s važećim antidopinškim pravilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga traže puno teže sankcije od onih koje je Talijan dobio, a to je bilo poništavanje rezultata i oduzimanje “prize moneya” osvojenog u Indian Wellsu.

Prvi tenisač svijeta je bio pozitivan na sintetski anabolički steroid klostebol, a Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) prihvatila je objašnjenje da ga je u tijelo unio nenamjerno. Točnije, Sinner je okrivio kremu koju koristi tijekom masaže te ga zbog toga nisu suspendirali.

Sada je na arbitražnom sudu da ponovno sagleda sve okolnosti i donese odluku. Slučaj Talijana podijelio je teniski svijet jer većina smatra da nije pravedno što je dobio drugačiji tretman od drugih tenisača.

Komentari

Povezano