Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković bolji od Hurkacza; evo što mu je potrebno za polufinale

U prvom meču trećeg kola Zelene skupine na ATP Finalu u Torinu, snage su odmjerili Novak Đoković i Hubert Hurkacz. Poljak je u turnir upao kao zamjena za ozljeđenog Stefanosa Tsitsipasa te je odigrao solidan meč, ali prvi tenisač svijeta je u konačnici slavio sa 7:6 4:6 6:1.

Tijekom prvog seta nijedan tenisač nije dopustio break priliku protivniku pa je pobjednik odlučen u tiebreaku. Kao što znamo, Đoković je poslovično jak u “trinaestim igrama” što je potvrdio i ovog puta kada je bio bolji sa 7:1 za vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Hurkacz vraća stvari na početak. Poljak je kod 2:2 izborio tri vezane break lopte te je već prvu kapitalizirao za veliku prednost s obzirom na nivo njegovog prvog servisa u tom trenutku.

Prve poteškoće je imao kod vodstva od 4:3 kada je Đoković izborio dvije break lopte, međutim Hurkacz izvlači četiri fantastična servisa i dolazi do 5:3. Na kraju je set osvojio sa 6:4 te je izjednačio na 1-1. Treba istaknuti kako je u drugom setu osvojio svih 15 poena nakon ubačenog prvog servisa.

U tom trenutku je postalo jasno da je Jannik Sinner osigurao polufinale čime je ispisao povijest postavši prvi Talijan u polufinalu ATP Finala u 54-godišnjoj povijesti turnira.

Ključan trenutak meča je bio Hurkaczev servis gem kod Đokovićevog vodstva od 2:1 u trećem setu. Tada je Novak izborio dvije break lopte, a nakon što je Hurkacz prvu spasio as servisom, kod druge nije uspio ubaciti prvi servis što je Đoković iskoristio za napad na drugi te je to u konačnici rezultiralo neprisiljenom pogreškom poljskog tenisača.

Novak je na kraju meč okončao s pet uzastopno osvojenih gemova za konačnih 7:6 4:6 6:1 i sedmu uzastopnu pobjedu nad Hurkaczem.

Nakon ove pobjede, poznato je da je Đokoviću za plasman među četiri najbolja tenisača na ATP Finalu potrebna pomoć Sinnera. Naime, kako bi najbolji tenisač svijeta izborio polufinale, potrebna mu je pobjeda Talijana nad Holgerom Runeom u posljednjem meču skupine.

Komentari

Povezano