Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković briljantnu godinu okončao naslovom u Torinu

Tri osvojena Grand Slama, jedan poraz u Grand Slam finalu, ukupno sedam titula, 55 pobjeda i tek 6 poraza, omjer je Novaka Đokovića u 2023. godini. Fantastičnu sezonu, srpski tenisač je okončao pobjedom u finalu ATP završnice od 6:3 6:3 protiv Jannika Sinnera.

Đoković je bio maestralan u prvom setu te ga je dobio sa 6:3. Sinneru je dopustio tek dva poena na servisu, dok je na primanju servisa iskoristio jednu jedinu break loptu koju je izborio. Treba reći kako je u tom gemu, kod 2:1, Sinner vodio s 40-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku drugog seta, Đoković je oduzeo servis Sinneru i preuzeo kontrolu nad setom u ranoj fazi. Kod 2:0 je imao nove tri break prilike, ali je Talijan sve tri spasio.

Pri vodstvu od 3:2 za Novaka, Sinner po prvi put na meču dolazi do break lopti. Imao je Talijan dvije vezane prilike, ali je obje propustio pa je Đoković s četiri uzastopno osvojena poena poveo s 4:2. Sljedeći gem se igrao čak dulje od 15 minuta, a tijekom njega smo vidjeli osam deucea i dvije spašene break lopte od strane Sinnera.

U konačnici, Đoković je kod 5:3 u drugom setu iskoristio prvu meč loptu nakon što je Sinner napravio dvostruku pogrešku. To je za prvog tenisača svijeta rekordna sedma titula na ATP završnici u karijeri čime se odvojio od Rogera Federera koji ih je osvojio šest.

U ovom trenutku srpski tenisač drži rekord po broju osvojenih Grand Slamova, turnira iz serije Masters 1000 te spomenutih ATP završnica.

Komentari

Povezano