Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković i Medvedev rutinski do četvrtfinala

Drugi i treći tenisač svijeta Novak Đoković i Danil Medvedev uspješno su odradili svoje mečeve 4. kola. Đoković je u meču koji se protegao na dva dana nakon četiri seta svladao Huberta Hurkacza, dok je Medvedevu nakon dva seta predao Jiri Lehečka.

Još jučer Đoković je poveo 2-0 u setovima nakon dva tie-breaka. Danas je u trećem setu Hurkacz odigrao odlično i zasluženo sa 7:5 produljio meč. Ipak, Đoković se nije dao smesti te je postao prvi tenisač ovogodišnjeg Wimbledona koji je oduzeo servis Poljaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Đoković sa 6:4 u četvrtom setu osigurao svoje mjesto u četvrtfinalu. Tamo ga čeka Andrej Rubljov koji je jučer nakon pet setova izbacio Alexandera Bublika.

Medvedev je za četvrtfinale morao poraziti jednu od priča turnia Jirija Lehečku. Mladi Čeh je od početka bio lošiji tenisač na terenu te njegov otpor nije dugo trajao.

Nakon što je Rus sa 6:4 i 6:2 uzeo prva dva seta Lehečka je zatražio medicinski timeout. Nakon nekoliko minuta Lehečka je predao meč i poslao Medvedeva u četvrtfinale. Medvedev će tamo igrati protiv boljeg iz meča Cristhophera Eubanksa i Stefanosa Tsitsipasa.

Komentari

Povezano