Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković ispisao povijest i osvojio 23. Grand Slam u karijeri

U finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa u muškoj konkurenciji, susreli su se Novak Đoković i Casper Ruud, a do svoje 23. Grand Slam titule je došao srpski tenisač. Ovim naslovom se ponovno vratio na prvo mjesto ATP ljestvice.

U prvom setu su oba tenisača napravila po jedan break, a obojica su do breaka stigla na sličan način. Najprije je Đoković na break lopti za Ruuda kod 0:1 smash poslao u out, dok je Ruud na break lopti za Đokovića kod rezultata 4:2 smash zakucao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o pobjedniku prvog seta je stigla u tiebreaku u kojem je srpski tenisač prvi došao do ”mini-breaka” na samom početku odlučujuće igre kada je pogodio izvrsni forehand winner iz trka. Nakon što je Ruud propustio dvije izvrsne prilike za vraćanje tog zaostatka, uslijedila je kazna i Đoković je dobio tiebreak s glatkih 7-1. Bio je to njegov šesti dobiveni tiebreak na Roland Garrosu ove godine iz isto toliko odigranih.

Novak je prvi set dobio u onim kraćim poenima u kojima smo vidjeli do maksimalno 4 udarca. Od 35 takvih poena, dobio je njih 27, dok je u onim poenima u kojima su napravili više od 5 izmjena, Ruud bio uspješniji (33-20).

Na valu osvojenog seta, Novak je na samom startu drugog oduzeo servis Norvežaninu nakon što je naplatio treću po redu break priliku te je došao do vodstva od 2:0. Prednost od jednog breaka je držao sve do kraja seta kojeg je osvojio sa 6:3.

Oba tenisača su u trećem setu zadržavala vlastite servis gemove sve do rezultata od 5:5 kada Đoković dolazi do tri vezane break prilike te već prvu iskorištava nakon krasne backhand dijagonale. Novak je taj break potvrdio za konačnu pobjedu od 7:6 6:3 7:5.

Đoković je današnji meč okončao sa fantastičnih 73% ubačenog prvog servisa te čak 80% osvojenih poena nakon ubačaja.

Novak je tako došao do 23. Grand Slam titule čime se odvojio od Rafaela Nadala na prvom mjestu ljestvice svih vremena. Također je postao i prvi tenisač u Open eri koji je svaki od četiri Grand Slama osvajao barem tri puta.

Komentari

Povezano