Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković lako preko Sheltona, Medvedev iznenadio Alcaraza za veliko finale US Opena

Polufinalna večer US Opena započela je dvobojem Novaka Đokovića i domaćeg 20-godišnjaka Bena Sheltona kojem je ovo bio najbolji rezultat karijere, započele prije tek godinu dana.

Niti u jednom trenutku meča Shelton nije došao blizu ugrožavanju prvog srpskog reketa, koji je s laganih 6:3, 6:2 završio prva dva seta, da bi tek u trećem na trenutak izgubio koncentraciju, zbog čega je Amerikanac uspio set dovesti do tie-breaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi tie-break Novaka Đokovića na ovogodišnjem US Openu zbog kojeg se meč oduljio iznad granice 2 sata, no u konačnici je u trinaestoj igri slavio sa 7:4 te se plasirao u svoje 36. Grand Slam finale, 10. US Open finale, četvrto Grand Slam finale ove godine, te došao do skora od 87-13 na US Openu. Jednostavno, nevjerojatan.

U drugom polufinalu Carlos Alcaraz, ohrabren dobrim igrama posljednjih mjeseci te na ovom US Openu, bio je favorit protiv Daniila Medvedeva. Međutim, Rus je odigrao jedan od svojih mečeva kojima je došao blizu svjetskog vrha, no rijetko se uspjevao popesti na njega baš zbog toga što te mečeve nije uspio ponavljati u kontinuitetu.

Sinoć je od početka imao jasan plan igre obrane i napada, birao hrabre udarce i napadačku igru te usprkos 10 dvostrukih pogrešaka i problema sa servisom, dobro čitao Alcarazove servise i napravio breakove u ključnim trenucima meča, što je u konačnici bilo dovoljno za 3:1 u setovima rezultatom 7:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Medvedev se tako plasirao u svoje 5. Grand Slam finale u kojem će tražiti drugi naslov, nakon što je 2021. osvojio baš US Open i to baš protiv Novaka Đokovića. Inače, bit će to njihov 15. međusobni ogled, u kojem do sada Đoković vodi 9 naprama 5.

Komentari

Povezano