Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković osvojio Pariz i nastavio pobjednički niz

Najbolji tenisač današnjice Novak Đoković ostvario je 18. uzastopnu pobjedu nakon što je danas sa 6:4 6:3 svladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu.

Srpski tenisač je tijekom uvodna četiri servis gema prvog seta protivniku dozvolio samo četiri poena na primanju servisa te je tako rutinski osvajao svoje servis gemove. Posebno je izvrstan bio na poenima poslije ubačenog prvog servisa jer je osvojio svih 12 takvih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krucijalan break je Đoković napravio kod 3:3 kada je došao do prve break lopte na meču te ju je automatski i iskoristio nakon Grigorove neprisiljene pogreške backhandom. Jedine probleme na servisu je Novak imao kod servisa za set jer je tad Bugar dva puta dolazio do deucea, no Đoković kapitalizira drugu set loptu i osvaja prvi set sa 6:4.

Bugarski tenisač je prvi set okončao s čak 19 neprisiljenih pogrešaka što je puno previše za ovakav meč i protiv ovakvog protivnika.

U drugom setu je Đoković napravio break kod 2:2. Ponovno je iskoristio prvu break priliku seta te je ponovno Dimitrov na break lopti napravio neprisiljenu pogrešku backhandom. U prvom setu je loptica završila u mreži, dok je ovog puta završila u dubokom autu.

Novak je taj break potvrdio pa je u sljedećem gemu došao do još jedne prilike za oduzimanje servisa, ali Dimitrov se uspješno izvukao iz te situacije te je ostao u meču.

U konačnici je Đoković drugi set dobio sa 6:3 te je poveo s 12-1 u međusobnim mečevima protiv Dimitrova. To je za Novaka sedmi naslov Mastersa u Parizu, čak ukupno 40. Masters naslov u karijeri te ukupno 97. ATP titula.

Komentari

Povezano