Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković pobijedio de Minaura i ispisao povijest u Monte Carlu

Nakon lošeg nastupa u Indian Wellsu i otkazivanja Miamija za Novaka Đokovića bilo je važno da zemljanu sezonu otvori na kvalitetan način. To je pobjedama protiv Romana Safiullina i Lorenza Musettija i napravio. Dobru zemljanu formu prenio je i na četvrtfinale gdje je pobijedio Australca Alexa de Minaura s 2-0 u setovima.

Oba tenisača krenula su usporeno na svojem servisu. Đoković je u svom prvom gemu spasio dvije break lopte, a onda je u svom prvom isto učinio i de Minaur. Do 5:4 se igralo bez break lopti. Tada je Đoković došao do svoje prve set lopte. Međutim, nije ju realizirao. U idućem gemu je Srbin morao spašavati break loptu. Nakon što je osvojio gem, kod 6:5 je napravio prvi break u meču iskoristivši svoju četvrtu set loptu čime je sa 7:5 došao do vodstva 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu smo čekali 12 gemova za prvi break dok smo u drugom prvo oduzimanje servisa vidjeli već u drugom gemu. Đoković je iskoristio nekoliko grešaka Australca te je poveo s 2:0. Već u idućem gemu de Minaur je na sličan način vratio set u egal. Nekoliko neforsiranih grešaka, od kojih se posebno ističe promašaj smashom kod 15-30, vratilo je de Minaura u set. Šest breakova zaredom smo vidjeli prije nego se de Minaur osvojenim servis gemom vratio na 4:4. Od tog trenutka Đoković je zaigrao kvalitetniji te je prvo osvojio svoj servis gem da bi zatim Australčevom servisu iskoristio svoju prvu meč loptu za pobjedu 7:5 6:4.

Đoković je ovom pobjedom postao najstariji polufinalist Masters turnira u Monte Carlu. Naime, 36-godišnji Đoković srušio je s trona Nicolu Pietrangelija koji je 1969. u polufinale ušao kao 35-godišnjak. Srbin je ovim polufinalom također postao i igrač s najviše Masters polufinala. Dosad je prvo mjesto dijelio s Rafaelom Nadalom, ali današnjim, 77. polufinalom prošao je Španjolca.

Komentari

Povezano