Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković poražen u četvrtfinalu turnira u Banja Luci

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, poražen je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 250 u Banja Luci. Srpskog tenisača je danas sa 6:4 7:6(6) svladao sunarodnjak Dušan Lajović.

Odavno Đoković nije imao lošiju realizaciju break lopti od ove današnje kada je iskoristio samo jednu od 16 prilika za oduzimanje Lajovićevog servisa, dok ni propuštanje vodstva od 6:3 u tiebreaku drugog seta nije njemu svojstveno. Kako bi bili maksimalno precizni, ovo je za njega bila druga najlošija konverzija break prilika u karijeri u meču s barem 10 iznuđenih (6%), a lošiji je bio samo u Parizu 2018. godine protiv Rogera Federera kada nije iskoristio nijednu od 12 break prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. tenisač svijeta je iskoristio svoje prilike te je, nakon što je u prva dva međusobna meča osvojio svega 4 gema, došao do prve pobjede nad Novakom. Poraz od Lajovića je peti Novakov poraz protiv nekog Srbina, nakon što je gubio od Viktora Troickog u Umagu 2007. godine, od Filipa Krajinovića 2010. godine u Beogradu te od Janka Tipsarevića na Masters završnici 2011. i na Mastersu u Madridu 2012. godine.

Lajovića u polufinalu očekuje dvoboj protiv boljeg iz dvoboja između još jednog njegovog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića te Čeha Jirija Lehečke, dok Đokoviću slijedi Masters u Madridu na koji dolazi s omjerom 2-2 u dosadašnjem dijelu zemljane sezone.

Komentari

Povezano