Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković poslije velikog preokreta izborio meč protiv Goje

Peti dan natjecanja na US Openu je bio sjajan za hrvatski tenis jer je Borna Gojo izborio osminu finala u pojedinačnoj konkurenciji, Donna Vekić u ženskim parovima, a Mate Pavić u mješovitim.

U ovom pregledu dana, dotaknut ćemo se ostalih rezultata. Krenut ćemo od drugog nositelja Novaka Đokovića koji je pobjedom i preokretom nakon 0:2 u setovima slavio s konačnih 3:2 u srpskom dvoboju protiv Lasla Đere, te izborio dvoboj protiv Goje u osmini finala. Na trenutak se činilo kao da ćemo vidjeti ogromno iznenađenje, jer Đoković u prva dva seta nikako nije uspjevao pronaći ritam, dok je Đere držao visok postotak prvog servisa. Međutim, u preostala tri seta Đoković je došao na radnu temperaturu te svom sunarodnjaku prepustio tek 5 gemova te s ukupnih 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 prošao u drugi tjedan turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje nastavljamo s domaćim tenisačima koji su imali fantastičnu večer. Najuvjerljiviji je bio deveti tenisač svijeta Taylor Fritz koji je nastavio iskorištavati to što se u njegovom ždrijebu dogodio popriličan broj iznenađenja pa je sa 6-1 6-2 6-0 svladao 18-godišnju češku senzaciju – Jakuba Mensika i to na njegov punoljetni rođendan.

Preostala trojica Amerikanaca su prepustila protivnicima po jedan set pa je tako s 3-1 u setovima Tommy Paul svladao Alejandra Davidovicha Fokinu, Ben Shelton Arslana Karatseva, a Frances Tiafoe Adriana Mannarina. Po prvi put nakon 2011. godine, SAD ima četiri muška predstavnika u osmini finala US Opena, a to se može dodatno popraviti u slučaju da Michael Mmoh sutra svlada Jacka Drapera.

Kako Gojo nebi bio jedini tenisač izvan TOP 100 u osmini finala, pobrinuli su se Dominic Stricker i Rinky Hijikata. Potonji je s 3-1 u setovima svladao iscrpljenog Zhizhen Zhanga, dok je Stricker u jedinom petosetnom meču dana eliminirao Benjamina Bonzija i tako postao prvi Švicarac koji je kroz kvalifikacije došao do osmine finala Grand Slama nakon Lorenza Mante koji je to učinio na Wimbledonu 1999. godine. Također je postao tek treći Švicarac koji je nakon 2003. godine izborio osminu finala Grand Slama. Bespotrebno je imenovati koja su dvojica to učinila prije njega.

Što se ženskog dijela turnira tiče, najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek je deklasirala svoju prijateljicu Kaju Juvan prepustivši joj tek jedan gem u cijelom meču, a sada ju u osmini finala očekuje sraz s Jelenom Ostapenko koja je preokretom svladala Zadranku Bernardu Peru s 2-1 u setovima. Treba napomenuti kako u međusobnim ogledima Ostapenko vodi s 3:0 protiv Swiatek.

Priča turnira je svakako Caroline Wozniacki. Danska tenisačica se na ovoj američkoj turneji vratila tenisu nakon tri i pol godine i dva poroda, a sada ju imamo priliku gledati u osmini finala US Opena. Ona je sinoć u duelu povratnica na teniske terene, svladala Amerikanku Jennifer Brady sa 4-6 6-3 6-1 čime je zakazala ogled protiv još jedne domaće tenisačice – Coco Gauff. Šesta tenisačica svijeta je bila na rubu poraza od Elise Mertens jer je gubila s 1-0 u setovima i 3-2 u drugom setu, no onda osvaja 10 gemova u nizu i dolazi do pobjede.

Pobjedu od 2-0 u setovima je upisala i Karolina Muchova koja je sa 7-6 6-3 bila bolja od Taylor Townsend pa je Amerikanka tako ostala na pragu povratka u TOP 100 (101. na live rankingu). Čehinja će u osmini finala igrati protiv Kineskinje Xinyu Wang koja je preokretom svladala Annu-Karolinu Schmiedlovu s 2-1 u setovima.

Konačno, 15. nositeljica Belinda Bencic slavila je s 2:1 u setovima protiv Kineskinje Lin Zhu, a iznenađenje nam je priredila 4. nositeljica, Kazahstanka Elena Rybakina porazom od Rumunjke Sorane Cristee, također s 2:1 u setovima.

Komentari

Povezano