Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković potvrdio prolazak Srbije u polufinale Davis Cupa

Teniska reprezentacija Srbije je s 2:0 bila bolja od reprezentacije Velike Britanije i tako osigurala plasman u polufinale Davis Cupa. Tamo ih čeka susret s Italijom koja je ranije danas svladala Nizozemsku.

Prvi su na teren izašli Miomir Kecmanović i Jack Draper. Oba tenisača su odlično servirali kroz cijeli meč pa tako nismo vidjeli nijedan break u cijelome meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je odluka u oba seta pala u tie-breaku. U njima se bolje snašao Kecmanović koji je sa 7:2 i i 8:6 donio Srbiji prvi bod i veliku prednost s obzirom da je idući na teren išao Novak Đoković.

Đoković je za protivnika imao 18. tenisača svijeta Camerona Norrieja. Sigurnom predstavom Đoković je u dva seta donio drugi pob Srbiji te samim time i prolazak u polufinale.

U prvom setu presudan je bio jedan break te je Đoković poveo sa 6:4. Isti epilog bio je i u drugom setu. Ponovno je jedan break bio dovoljan Đokoviću za potvrdu pobjede i prolaska Srbije u iduću fazu.

Polufinale će obilježiti ponovni okršaj Jannika Sinnera i Đokovića. Oni su se prošloga tjedna dva puta susreli na ATP Finalsu u Torinu. U grupi je slavio Talijan, dok je u finalu Đoković bio bolji. Sada će se sastati u Davis Cupu u meču koji bi mogao biti ključan za prolazak u finale njihovih reprezentacija.

Komentari

Povezano