Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković se ponovno izvukao iz ponora i izborio četvrtfinale Roland Garrosa

Ponovno je bio na rubu ispadanja s Roland Garrosa, no još jednom je pokazao tko je ipak prvi tenisač svijeta. Novak Đoković je danas, kao i u prošlom kolu, bio u zaostatku od 2-1 u setovima, međutim Srbin je uspio doći do svoje jubilarne 40. pobjede u petom setu.

Srpski tenisač je u noći sa subote na nedjelju nadoknadio zaostatak od 2-1 u setovima protiv Lorenza Musettija, a isto je danas uspio učiniti u osmini finala protiv Francisca Cerundola. Najbolji tenisač svijeta je u konačnici slavio rezultatom 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ekspresno osvojio prvi set sa 6:1, Đoković je sljedeća dva seta izgubio i to bez ijedne iznuđene break prilike. Cerundolo je igrao fantastično te je i u četvrtom setu poveo s prednosti breaka (3:2), no tu istu prednost je brzo i izgubio (4:4).

Kod 5:5 je Argentinac došao do break lopte te mu je Đoković ponudio par prilika za kapitalizaciju s nekim lošim udarcima na mreži, no to nije iskoristio. Kazna je uslijedila u sljedećem gemu kada je Novak iskoristio četvrtu break i set loptu za 7:5 i odlazak u peti set.

Njega je Novak otvorio na najbolji mogući način pa je poveo s 2:0, no Francisco se ne predaje već odmah izjednačava na 2:2. Ipak, Argentinac do pobjede nije mogao. Prvi tenisač svijeta je kod 4:3 došao do breaka, a Cerundolo će zasigurno pamtiti poen kod 40-15 za njega kada je promašio prazan teren. Novak je taj break odmah i potvrdio za konačnih 3-2 u setovima i plasman među osam najboljih.

Dodajmo i to da je u prvom dvoboju dana Alex De Minaur po treći put u njihovom devetom međusobnom meču svladao Daniila Medvedeva. Rezultat je bio 4:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Komentari

Povezano