Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković teže od očekivanog svladao Griekspoora

U osmini finala ATP 1000 turnira u Parizu, susreli su se najbolji tenisač na svijetu Novak Đoković i 23. tenisač svijeta Tallon Griekspoor. Đoković je očekivano bio favorit, ali na terenu su odnosi snaga bili prilično izjednačeni.

Đoković je u prvom setu poveo 3:0, ali ga je na kraju ipak izgubio. Tallon je nakon toga ušao u fantastičan niz gdje je osvojio šest od sljedećih sedam gemova te neočekivano slavio 6:4 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su oba tenisača uspješno branila svoj servis te je pobjednik seta odlučen u tie-breaku. Novak je slavio 7:2 pa je pobjednik odlučen u trećem setu. Pri rezultatu 2:2 je Đoković oduzeo servis Griekspooru te je izgledalo da će Srbin rutinski privesti meč kraju, ali Tallon je uzvratio udarac i također ostvario break.

Nada Nizozemca je bila kratkog vijeka jer je Đoković u idućem gemu oduzeo servis Tallona bez izgubljenog poena. Đoković je na kraju priveo meč kraju te je nakon 2 sata i 38 minuta prošao u četvrtfinale 2:1 pobjedom u setovima (4:6, 7:6, 6:4)

Ovo je jedanaesto četvrfinale na Mastersu u Parizu za Đokovića. Toliki broj četvrtfinala je također ostvario na Mastersu u Cincinnatiju te je jedino u Rimu (17) više puta nastupao u četvrtfinalima na ATP 1000 turnirima.

Komentari

Povezano