Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković u finalu protiv Alcaraza kompletirao Career Golden Slam

Novaku Đokoviću u karijeri je prije turnira u Parizu nedostajalo samo zlato s Olimpijskih igara. U nedjeljnom finalu protiv Carlosa Alcaraza Srbin je napokon došao do olimpijskog naslova. Protiv Španjolca je slavio s 2-0 u setovima, a oba seta osvojio je u “trinaestoj igri”.

U meču koji će ostati zapisan u povijesnim knjigama prvi je zaprijetio Đoković. Break lopte imao je kod vodstva 1:0 i 2:1, no sve četiri prilike anulirao je 21-godišnji Španjolac. Zatim se probudio Alcaraz koji je prvo propustio tri break lopte kod 2:2, a onda je i kod 4:4 Đoković spasio još četiri break prilike. Set se na kraju odlučio u tie-breaku iako je kod 6:5 Đoković imao set loptu. U “trianestoj igri” Srbin je odigrao bez greške te je set osvojio sa 7-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Srbin je igrao još bolje nego u prvom te je na svom servisu izgubio samo sedam poena. Na kraju je slavio u tie-breaku sa 7-2 čime je kompletirao Career Golden Slam.

To je dosad pošlo za rukom samo dvojici tenisača u pojedinačnoj kategoriji, Rafaelu Nadalu te Andreu Agassiju. Đoković je sada osvojio sve što se može osvojiti u tenisu te je sada u utrci za “najboljeg ikad” trenutno vodeći.

Komentari

Povezano