Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković uvjerljiv protiv Runea, Zverev ponovno prokockao pobjedu

Pobjedom Novaka Đokovića od 3-0 u setovima protiv Holgera Runea, kompletiran je drugi dan osmine finala na Wimbledonu. Srpski tenisač nije imao poteškoća protiv Danca koji ga je dosad uspio svladati dva puta u međusobnim mečevima, no danas je prošlogodišnji finalist uvjerljivo slavio sa 6:3, 6:4, 6:2.

Đokoviću na putu do novog polufinala na londonskoj travi stoji Alex De Minaur koji je danas postao tek treći Australac s izborenim četvrtfinalima Grand Slama na sve tri podloge. Pobjedom od 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 protiv Arthura Filsa pridružio se Lleytonu Hewittu i Patricku Rafteru na tom ekskluzivnom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerni nastup u četvrtfinalu jednog Grand Slama će imati Lorenzo Musetti. Talijan koji će za dva tjedna nastupiti na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu je prekinuo bajku Giovannija Mpetshi Perricarda koji je u turnir upao kao sretni gubitnik te ga je svladao s 4:6, 6:3, 6:3, 6:2. Njegovom pobjedom, Italija po prvi put ima tri predstavnika u četvrtfinalu Grand Slama s obzirom da su ga jučer izborili Jannik Sinner te Jasmine Paolini.

Musettija u četvrtfinalu očekuje sraz protiv Taylora Fritza koji je danas u uzbudljivom meču svladao Alexandera Zvereva iako je gubi s 2-0 u setovima. Amerikanac je u konačnici slavio s 4:6, 6:7, 6:4, 7:6 i 6:3 čime je Nijemac i po treći uzastopni put ove sezone na Grand Slamovima izgubio meč u kojem je prvi osvojio dva seta (protiv Medvedeva na Australian Openu od 2-0 do 2-3 te protiv Alcaraza na Roland Garrosu od 2-1 do 2-3).

Što se ženskog dijela turnira, danas nismo vidjeli mnogo drame. Elena Rybakina je prva izborila četvrtfinale tako što joj je pri njezinom vodstvu od 6:3, 3:0 meč predala Ruskinja Anna Kalinskaya.

Kazahstanka će svoj niz dobrih rezultata na Wimbledonu probati nastaviti u četvrtfinalnom dvoboju protiv Ukrajinke Eline Svitoline. 21. tenisačica svijeta je sa 6:2, 6:1 deklasirala Xinyu Wang te se poslije meča u vrlo emotivnom razgovoru na terenu rasplakala zbog svega što se danas dogodilo u Ukrajini.

Drugi polufinalni par čine Jelena Ostapenko i Barbora Krejčikova. Latvijka još uvijek ne zna za izgubljen set na Wimbledonu te je danas sa 6:2, 6:3 bila bolja od Yulije Putintseve koja je u prošlom kolu izbacila prvu tenisačicu svijeta Igu Swiatek, dok je Čehinja sa 7:5, 6:3 svladala Amerikanku Danielle Collins.

Komentari

Povezano