Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković uvjerljivo svladao Alcaraza za finale ATP završnice

Nakon što je Jannik Sinner u prvom polufinalu ATP Finalsa svladao Daniila Medvedeva, u drugom dvoboju su snage odmjerili Novak Đoković i Carlos Alcaraz. U susretu između dvojice najbolje plasiranih tenisača svijeta, Đoković je slavio sa 6:3 6:2.

Već u prvom gemu meča, Alcaraz je došao do dvije vezane break lopte, međutim Đoković osvaja četiri poena u nizu i dolazi do prednosti od 1:0. Španjolac je i kod 2:2 također vršio pritisak na Đokovićev servis, ali nakon dva deucea nije došao do prilike za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, iako je u prethodna tri servis gema servirao veoma dobro, Alcaraz je kod zaostatka od 4:3 s par neprisiljenih pogrešaka dopustio srpskom tenisaču dvije break lopte što je ovaj iskoristio za break vrijedan prvog seta. Novak je taj break bez poteškoća i izgubljenog poena potvrdio u sljedećem gemu za konačnih 6:3.

Novak je set okončao s osvojenih 12 od 14 posljednjih poena.

Kod rezultata od 1:1, Đoković dolazi do prve break lopte drugog seta nakon što je Alcarazov pokušaj drop shota završio u mreži. Španjolac je to spasio as servisom, nešto kasnije imao i zicer na mreži kod prednosti, ali nije to bilo dovoljno jer je Đoković ubrzo došao do nove break prilike koju je ovog puta iskoristio poslije još jedne neprisiljene pogreške Alcaraza.

Mogao je Novak do breaka i pri vodstvu od 3:1, ali Alcaraz uspijeva dobro odservirati i smanjiti na 3:2. Španjolčev servis je u ovom meču bio vjerojatno jedini dio igre s kojim je mogao biti zadovoljan.

Kod 3:2 i 15:15, Alcaraz odigrava svoja dva ponajbolja poena dotadašnjeg meča i dolazi do dvije prilike za povratak u dvoboj. Novak je prvu break loptu spasio servis-winnerom, a drugu je, poslije sjajnog Alcarazovog napada, spasio perfektnim passingom po dijagonali. Srpski tenisač je ponovno bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije te je poveo s 4:2.

Kazna za Španjolca je uslijedila u sljedećem gemu jer je prvi tenisač svijeta napravio novi break iskoristivši treću break priliku tog gema i to nakon spektakularne izmjene u kojoj smo mi vidjeli fantastične poteze oba tenisača. Novak je na kraju drugi set dobio sa 6:2 te je došao do treće pobjede u petom dvoboju protiv Alcaraza.

Đokovića u njegovom devetom finalu ATP završnice očekuje dvoboj protiv Jannika Sinnera, Talijana koji ga je svladao u drugom kolu grupne faze. Više finala ATP završnice ima samo Roger Federer koji ih je igrao 10.

Komentari

Povezano