Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković uz sitne poteškoće do polufinala

Četvrtfinale Roland Garrosa donijelo je Novaku Đokoviću najteži ispit do sada. Njegov protivnik bio je 11. igrač svijeta Karen Hačanov koji se pokazao kao sve samo ne lak suparnik. Ipak, Đoković je uspio slaviti u četiri seta i ući u polufinale.

Hačanov je prvi oduzeo servis Đokoviću pri rezultatu 2:2 u prvom setu. Rus je do kraja seta mirno držao svoj servis bez ponuđene break prilike Đokoviću i sa 6:4 poveo u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu oba tenisača su suvereno držali vlastite servise pa se otišlo u tie-break. Tamo je Đoković digao razinu igre i s uvjerljivih 7:0 izjednačio rezultat.

Odmah na početku trećeg seta Đoković je po prvi put u meču oduzeo servis Hačanova. Do kraja seta još jednom je oduzeo servis Rusu i sa 6:2 otišao na 2-1 u setovima.

Četvrti set je ponovno dobro krenuo za Đokovića koji je brzo pobjegao na 3:1. Hačanov se nije predavao i pri rezultatu 4:3 vratio break. Ipak, Đoković odmah u idućem gemu ponovno uzima servis Hačanovu i mirno servira za polufinale. Tamo čeka pobjednika u večernjem meču između Carlosa Alcaraza i Stefanosa Tsitsipasa.

Komentari

Povezano