Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković uzvratio Runeu za poraz u prošlogodišnjem finalu Pariza

Nakon što je jučer s 2-1 u setovima svladao Nizozemca Tallona Griekspoora, Novak Đoković je i danas protiv Holgera Runea slavio istim rezultatom. Ovog puta je po setovima bilo 7:5 6:7 6:4.

Maksimalno izjednačen prvi set je najbolji tenisač svijeta dobio sa 7:5 iskoristivši jedinu break loptu prvog seta. Novak je Runeu dozvolio tek pet poena na primanju servisa te je bez većih problema poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rune je drugi set otvorio breakom za 2:1, ali Đoković ekspresno uzvraća i izjednačava na 2:2. Srpski tenisač je pri vodstvu od 5:4 imao break i meč loptu, no Danac to spašava pa u konačnici gledamo tiebreak. Rune je bio izvrstan u odlučujućoj igri koju je dobio sa 7:3 za izjednačenje na 1-1 u setovima.

U trećem setu su oba tenisača bila izvrsna na svom servisu izuzev jednog servis gema Runea poslije kojeg je Đoković napravio break za 2:1. To će se pokazati krucijalnim breakom vrijednim pobjede jer ga je Novak sačuvao sve do kraja za konačnih 7:5 6:7 6:4.

Đoković se tako “osvetio” Runeu za poraz u Rimu ove sezone kao i u prošlogodišnjem finalu Mastersa u Parizu te je izborio plasman u polufinale. Tamo ga očekuje meč protiv boljeg iz dvoboja između Alexa De Minaura i Andreya Rubleva koji je na rasporedu za nekoliko minuta.

Novak je tako nastavio niz od čak 16 uzastopnih pobjeda, dok se pritom izjednačio s Rafaelom Nadalom na prvom mjestu ljestvice po broju plasmana u polufinale Mastersa (76).

Komentari

Povezano