Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković velikim preokretom u drugom setu izborio rekordno četvrto polufinale OI

Prvi nositelj muškog dijela teniskog olimpijskog turnira je izborio plasman u polufinale. Riječ je naravno o Novaku Đokoviću koji je sa 6:3, 7:6 porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Drugi tenisač svijeta je prvi set dobio zahvaljujući breaku kod vodstva od 2:1. Bila je to jedina break prilika u cijelom setu, a Srbin ju je znalački iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčki tenisač je fantastično otvorio drugi set te je pobjegao na velikih 4:0 uz servis. Đoković je u tom razdoblju primio pomoć fizioterapeuta i činilo se kako Tsitsipas suvereno ide ka osvajanju seta.

Đoković je kod 4:0 uspio nadoknaditi break zaostatka, a Tsitsipas kod 5:3 dolazi do tri vezane set lopte na svom servisu. Ni to nije bilo dovoljno za izjednačenje na 1-1 u setovima jer je Đoković iskoristio drugu priliku za oduzimanje servisa protivniku te smo ubrzo gledali i tiebreak. U trinaestoj igri je Đoković bio bolji sa 7-3 za svoje drugo uzastopno polufinale Olimpijskih igara.

Za mjesto u finalu će igrati protiv Talijana Lorenza Musettija koji je ranije danas sa 7:5, 7:5 eliminirao branitelja naslova olimpijskog prvaka Alexandera Zvereva. Drugi par polufinala čine Carlos Alcaraz i Felix Auger-Aliassime.

Komentari

Povezano