Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Đoković zaustavljen u trećem kolu Rima

Loša godina za Novaka Đokovića nastavila se i na Mastersu u Rimu. U drugom kolu uspio je proći Corentina Mouteta, ali je u trećem zaustavljen od Alejandra Tabila, Čileanca koji sezonu igra u sjajnoj formi. Tabilo je do pobjede došao sa samo pet izgubljenih gemova.

U prvom setu Čileanac se brzo odvojio na 4:0 da bi Đoković do kraja seta uspio osvojiti dva gema čime je prva dionica igre pripala Tabilu sa 6:2. Čileanac je i drugi set otvorio s breakom kojeg je držao do Đokovićevog servisa za ostanak u meču. Tada Tabilo dolazi do prve meč lopte koju i koristi za pobjedu 6:2, 6:3 i prolaz u osminu finala Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković tako nastavlja sa sezonom u kojoj nakon pet mjeseci ne zna za titulu na ATP touru. Tabilo je s druge strane postao prvi Čileanac nakon 2007. koji je porazio prvog tenisača na svijetu. Posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Fernando Gonzalez koji je pobijedio Rogera Federera na ATP Finalsima. Tabila u osmini finala čeka dvoboj s Karenom Khachanovom koji je u dva seta pobijedio Francesca Cerundola.

Komentari

Povezano