Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dolan priredio senzaciju u trećem kolu SP-a u pikadu, Humphries izbjegao senzaciju

Nakon izuzetno zanimljive popodnevne sesije Svjetskog prvenstva u pikadu, na red je došla noćna koja nam je odmah u prvom meču donijela veliko iznenađenje.

Predstavnik Sjeverne Irske Brendan Dolan je senzacionalno izbacio petog nositelja i jednog od glavnih favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka Velšanina Gerwina Pricea rezultatom 4:2 u setovima. Imali su jednak prosjek tri strelice koji je iznosio 95, ali Dolan je bio nešto uspješniji u gađanju izlaza s 50% preciznosti, dok je Price imao 37% pogođenih izlaza. Ovo iznenađenje je dobra vijest za Borisa Krčmara s obzirom da, ukoliko najbolji hrvatski pikado igrač pobijedi Garya Andersona, u osmini finala ide na Dolana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Dolana, njemački predstavnik Ricardo Pietreczko nije uspio iskoristiti lošu noć aktualnog osvajača Players Championshipa i trećeg najboljeg na svijetu Lukea Humphriesa te je izgubio rezultatom 4:3 u setovima unatoč prednosti od 3:1. Humphries će u osmini finala igrati protiv Joea Cullena.

Zanimljivo, aktualni svjetski prvak Michael Smith je također prošle godine protiv njemačkog predstavnika Michaela Schindlera na isti datum nadoknadio zaostatak od 3:1 u setovima te je na kraju postao prvak.

Posljednji meč dana je bio onaj između Engleza Ricky Evansa i predstavnika Sjeverne Irske Daryla Gurneya. U poprilično izjednačenom dvoboju kao pobjednik je izašao Gurney rezultatom 4:2 u setovima. Sljedeći protivnik u osmini finala će mu biti Dave Chisnall.

Komentari

Povezano