Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Domaćin pobjedom otvorio U20 Svjetsko prvenstvo, Slovačka najuvjerljivija

Utakmicama skupina A i B jučer je navečer otvoreno Svjetsko prvenstvo u nogometu za igrače do 20 godina starosti. Isto se prvotno trebalo odigrati u Indoneziji, no nakon problema oko izdavanja viza Izraelu, jednoj od kvalificiranih momčadi, ono je prebačeno u Argentinu. Mladi Gaučosi tako su zauzeli i mjesto Indonežana u natjecanju!

Samo natjecanje otvoreno je paralelnim odigravanjem utakmica iz grupa A i B. Sučelili su se tako Gvatemala i Novi Zeland, te SAD i Ekvador. Novozelanđani su stigli do minimalne pobjede pogotkom Garbetta u 80. minuti. Garbett inače igra za talijanskog trećeligaša Potenzu. SAD je pak tek u 93. minuti dočekao svoju minimalnu pobjedu, znamo već, bez Rokasa Pukštasa u sastavu. Real Sociedadov Jonathan Gómez bio je strijelac tri boda vrijednog pogotka. Gómez je inače, mladoj dobi usprkos, već šest puta mijenjao nogometnu nacionalnost! Igrao je za U16 momčad SAD-a, zatim isti uzrast Meksika, prebacio se potom u U17 momčad SAD-a, a dvije godine kasnije u U20 ekipu Meksika. Uslijedio je potom poziv u seniorsku vrstu Amerikanaca, da bi lani nastupio i za seniore Meksika! Ipak, iste je godine pozvan u U20 vrstu SAD-a, a ove je godine uz nastup za mlađe kategorije, ponovno zaigrao i za seniorsku vrstu SAD-a. Spo,enimo i kako za Ekvador nastupa Maiky de la Cruz, nećak legendarnog Ulissesa, dok pretpostavljamo da je još jedan član momčadi, Daniel de la Cruz, također u rodu s ekvadorskom legendom, premda online pretraživanjem nismo uspjeli naći poveznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nešto kasnijem terminu, nenadani domaćin Argentina također je minimalnom pobjedom otvorio natjecanje. Njihovi protivnici Uzbekistanci su stigli u vodstvo u 23. minuti preko Makhamadjonova, da bi Alejo Véliz samo par minuta kasnije izjednačio. Tri boda je Gaučosima donio Interov igrač Valentín Carboni krajem prvog poluvremena. Što se poznatih imena u Argentininim redovima tiče, tu nalazimo Federica Redonda, sina velikog Fernanda. U grupi B smo paralelno vidjeli i jedino neminimalno slavlje, a priredili su nam ga Slovaci koji su s 4:0 nadvisili mladiće Fidžija. Gaži, Szolgai, Gajdoš i Jambor (ne igrač Slaven Belupa Nikola) zabijali su za uvjerljivu pobjedu.

U današnjim nas terminima očekuju otvaranja grupa C i D, gdje će se sučeliti Izrael i Kolumbija, Senegal i Japan, te Nigerija i Dominikanska Republika. Spektakularnim će dvobojem današnji dan završiti Italija i Brazil.

Komentari

Povezano