Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Domaćini bez pobjede u Francuskoj, novi kiks Lyona

Kroz nedjelju je odigrano šest preostalih utakmica francuske Ligue 1, čime je kompletirano 5. kolo, a puno zadovoljniji mogu biti gosti, ostvarivši dvije pobjede uz četiri neodlučena rezultata.

Vrlo dobar susret u terminu matineje odigrali su Lorient i Monaco, koji kao gost, s obzirom da je vodio do posljednjih sekundi, zasigurno nije zadovoljan bodom. Poveli su domaćini već u drugoj minuti nakon kontranapada kojeg je realizirao Tosin Aiyegun, dok je u 18. Aleksandr Golovin poravnao na 1:1. Isti je igrač asistirao Folarinu Balogunu koji je u 69. minuti doveo Monaco u vodstvo pogotkom iz mrtvog kuta s lijeve strane peterca. I onda kada se čekao posljednji sučev zvižduk, domaćini su izjednačili. Na ulasku u 98. minutu Souleymane Touré je glavom spustio jednu dugu loptu na Romaina Faivrea koji pogađa mrežu Monaca za erupciju oduševljenja domaćih navijača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nantes je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Clermonta, a jedini strijelac je bio Moses Simon u 48. minuti sjajnim lobom s 25 metara nakon pogreške domaće obrane. Clermont je najveću moguću priliku za izjednačenje imao u 96. minuti, ali je Muhammed Cham-Saračević kazneni udarac poslao izvan okvira vratiju Rémya Descampsa.

Najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, momčad Bresta, slavila je na gostovanju kod Reimsa s 2:1. Domaćini su poveli u 19. minuti preko Amira Richardsona, koji je pravodobno reagirao u petercu nakon centaršuta iz slobodnog udarca s lijeve strane. Brest je do izjednačenja stigao u 50. minuti, kada je nakon sjajne kombinacije i centaršuta s desne strane Mahdi Camara najprije pogodio vratnicu, a potom odbijenu loptu pospremio u mrežu. Do preokreta i konačnih 2:1 gosti dolaze u 56. minuti, kada je Pierre Lees Melou primio loptu na vlastitoj polovici, sjajno povukao sve do ruba šesnaesterca Reimsa i potom ljevicom pogodio donji desni kut vratara Yehvanna Dioufa.

Zanimljiv susret s četiri pogotka i nekoliko vrlo dobrih prilika vidjeli su gledatelji u Strasbourgu, gdje su domaćini podijelili bodove s Montpellierom. Gosti su poveli u 35. minuti kada je Wahbi Khazri lijepim volejem s 15-ak metara završio odličnu kombinaciju i ubačaj s desne strane napada Montpelliera. Upravo je Khazri fenomenalnom dugom loptom pokrenuo kontranapad u 40. minuti, kojeg je realizirao Arnaud Nordin za 2:0 gostiju. Strasbourg se u igru vraća u 63. minuti, kada Thomas Delain sjajnim udarcem pogađa vratnicu, a lopta se od noge gostujućeg vratara Benjamina Lecomtea odbila u gol. Delain se očito napunio samopouzdanjem pa je šest minuta potom sjajnim centaršutom pronašao Južnoafrikanca Leboa Mothibu, koji najprije pogađa Lecomtea, a potom odbijanac posprema u praznu mrežu za konačnih 2:2.

Unatoč terenskoj inicijativi, čak 24 upućena udarca, dva pogođena okvira gola te 32 centaršuta upućena pred vrata Toulousea, Olympique Marseille na svome je Velodromeu odigrao tek 0:0 s gostima iz Oksitanije te propustio priliku pridružiti se Monacu na vrhu ljestvice.

Posljednji susret kola odigran je u Lyonu, gdje je Olympique ugostio novajliju u ligi Le Havre. I ovaj Olympique je imao izraženu terensku inicijativu, uputili su čak 23 udarca, od čega sedam u okvir gola najboljeg igrača utakmice Arthura Desmasa, ali i ova utakmica je završila rezultatom 0:0, čime je Lyon stigao do tek drugog boda ove sezone, dok Le Havre igra iznad očekivanja te ima već šest bodova na svome kontu.

Komentari

Povezano