Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Domagoj Vida donio bod AEK-u, TSC iz Bačke Topole iznenadio Olympiacos

U 8 susreta Europa lige koji su na rasporedu bili od 18:45h vidjeli smo 8 zanimljvih susreta bogatih pogocima i preokretima te ponekim iznenađenjem.

TSC je u europskoj premijeri u Bačkoj Palanci dočekao Olympiacos, a od prve je minute u sastavu domaćina krenuo nekadašnji igrač Lokomotive i Dinama, Josip Ćalušić. Grci su bili bolji protivnik u prvom poluvremenu i nakon 45 minuta vodili zgoditkom Giorgosa Masourasa, da bi u 57. minuti na 2:0 povisio Daniel Podence. Za domaćine je u 63. minuti smanjio Ifet Đakovac, a nakon što je u 74. minuti pocrvenio Andreas Ndoj, utakmica je krenula u neizvjesne vode za Olympiacos, a to se i potvrdilo u prvoj minuti sudačke nadoknade kad je zamjena Miloš Pantović postigao izjednačujući gol za konačnih 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine A West Ham je u gostima kod Freiburga, bez podrške svojih navijača koji imaju zabranu, nakon prvih 45 minuta vodio pogotkom Lucasa Paquete, da bi za domaćine na početku drugog poluvremena izjednačio Roland Sallai. Nayef Aguerd je u 66. minuti ponovno doveo Engleze u vodstvo, što je bio i konačni rezultat utakmice, a West Ham je ostao neporažen u čak 17 europskih utakmica zaredom, kao prva engleska ekipa koja je to ikad uspjela.

U skupini B susreli su se AEK i rezultatskom i upravljačkom krizom poharani Ajax. Kod domaćina je od prve minute krenuo Domagoj Vida, dok je kod gostiju u sastavu bio samo Josip Šutalo, a Jakov Medić i Borna Sosa krenuli su s klupe. Ajax je u prvom poluvremenu bio nešto bolja ekipa, iako je ponovno iskazivao obrambene probleme, dopustivši AEK-u čak 13 udaraca na gol. Ipak, pogodak za goste je stigao u 30. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Steven Bergwijn. U 74. minuti na asistenciju Nordina Amrabata, ponovno je ključan bio Domagoj Vida koji je pogotkom donio domaćinima bod.

Drugu utakmicu skupine odigrali su Marseille i Brighton koji je tražio način da se oporavi od teškog poraza za vikend, no u tome u prvih 45 minuta i nije baš uspio jer su ih domaćini dvama pogocima u dvije minute ostavili u rezultatskom zaostatku. Strijelci su za ekipu Gennara Gattusa u 19. i 20. minuti bili Mbemba i Veretout, no već na početku drugog poluvremena je za goste smanjio Pascal Groß. Nastavilo se nervozno nadmetanje s obje strane, a zasluženih 2:2 je iz kaznenog udarca u 88. minuti postavio Joao Pedro.

Škotski Rangers s našim Bornom Barišićem, koji je nedavno ostao bez trenera, došao je u goste solunskom Arisu i nakon prvih 45 minuta gubio 1:0 pogotkom domaćeg stopera Alexa Moussounde. Na 2:0 povisio je u 59. minuti Shavy Warren Babicka, da bi na 2:1 smanjio Abdallah Sima u 70. minuti, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

U drugoj utakmici skupine C koju je sudio Duje Strukan, Betis je već u 3. minuti gubio 1:0 od Dinamovog krvnika, praške Sparte. Strijelac je bio Veljko Birmančević, no stvari je na rezultatski početak u 9. minuti vratio Assane Diao. Konačnih 2:1 postavio je Isco pogotkom u 79. minuti.

U dvoboju s hrvatskim predznakom, poljski Raków u čijim redovima je kapetan hrvatski veznjak Fran Tudor, a od ovog ljeta član i Ante Crnac, bez ozlijeđenog Zorana Arsenića, kod kuće je igrao protiv austrijskog Sturma u čijim je redovima nekoliko igrača hrvatskog podrijetla, među kojima Leon Grgić, Antonio Ilić te Luka Marić. Nakon 45 minuta rezultat je bio 1:0 za goste pogotkom Williama Bovinga, a do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao te se Austrijanci kućama vraćaju s 3 boda.

U drugoj utakmici skupine, Atalanta s Mariom Pašalićem koji je u igru ušao u 66. minuti, slavila je u Lisabonu kod Sportinga rezultatom 2:1. Vodili su Bergamaschi od 33. minute pogotkom Scalvinija, na 2:0 povisio je Ruggeri, a konačan rezultat iz kaznenog udarca u 76. minuti postavio je Viktor Györekes.

.

Komentari

Povezano