Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dominacija SAD-a u štafetama, Kipyegon popravila svoj rekord

S pregledom tri trkačka finala iz večerašnjeg programa atletike na Olipmpijskim igrama, Ofenziva zaključuje izvještavanje sa stadionskog dijela Kraljice sportova iz Pariza.

Ženska utrka na 1500 metara pripala je Kenijki Faith Kipyegon, koja je do sada u Parizu osvojila srebro na 5000 metara, dok je na 10000 bila diskvalificirana. Kipyegon je večerašnju dionicu istrčala za 3:51.29 i time popravila svoj olimpijski rekord te stigla do trećeg uzastopnog zlata na ovoj dionici. Srebrna je bila Australka Jessica Hull, a brončana Britanka Georgia Bell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je muška štafetna utrka na 4×400 metara, gdje su Christopher BaileyRei BenjaminBryce Deadmon i Michael Norman istrčavši stazu u vremenu 4:54.43 osvojili jubilarno 20. zlato za svoju zemlju u povijesti Igara. Do srebra je dotrčala štafeta Bocvane, a do bronce Velika Britanija.

Apsolutnu dominaciju Sjedinjenih Američkih Država u atletici potvrdila je i ženska štafeta na 4×400 metara, koja je u sastavu Alexis HolmesShamier LittleSydney Mclaughlin-Levrone i Gabby Thomas s istrčanih 3:15.27 stigla do zlata i 10 stotinki sporijeg vremena od svjetskog rekorda. Do srebra su stigle trkačice iz Nizozemske, a do bronce Britanke.

Komentari

Povezano