Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Świątek osvojila Indian Wells bez izgubljenog seta za izjednačenje rekorda Open ere

Najbolja tenisačica današnjice, Iga Świątek, potvrdila je taj status osvojenim naslovom na Indian Wellsu i to bez izgubljenog seta tijekom cijelog turnira. Poljakinja je u večerašnjem finalu sa 6-4 6-0 porazila Grkinju Mariju Sakkari nakon samo 68 minuta igre.

U šestom međusobnom duelu, Świątek je došla do treće uzastopne pobjede tako što je u reprizi finala iz Indian Wellsa 2022. godine izgubila svega četiri gema. Iga je u meč ušla s vodstvom od 3-0 uz prednost od jednog breaka, ali Sakkari ekspresno odgovara na isti način i izjednačava na 3-3. Grkinja je svoje servis gemove zadržavala sve do servisa za ostanak u prvom setu kod 5-4, a tada Poljakinja dolazi do tri vezane break lopte i baš tu treću iskorištava za 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu smo vidjeli apsolutnu dominaciju Świątek koja je osvojila 24 od 29 odigranih poena uključujući čak 12 od 13 na servis devete tenisačice svijeta. Za nju je to bila 10. uzastopna pobjeda nad tenisačicom iz TOP 10 čime je postala tek četvrta tenisačica u 21. stoljeću koja je ostvarila barem dva takva niza nakon sestara Williams, Serene i Venus te Justine Henin.

22-godišnjakinja je uz to izjednačila rekord Open ere s 19 osvojenih WTA titula u prva 23 finala kojeg dijeli s Chris Evert, Gail Sherriff i Nancy Richey, a sa samo 21 izgubljenim gemom tijekom ovogodišnjeg turnira postavila je treći najbolji rezultat u povijesti Indian Wellsa nakon Monike Seleš (12, 1992. godine) te Steffi Graf (16, 1994. godine). Obje su odigrale pet mečeva, dok je Poljakinja odigrala šest (točnije pet i pol jer joj je Caroline Wozniacki u četvrtfinalu predala meč kod 6-4 1-0).

Za Poljakinju je ovo već 19. WTA titula u karijeri, a osma iz Masters serije.

Komentari

Povezano