Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dominantni Veočić izborio finale Europskih igara

Najbolji hrvatski amaterski boksač, Gabrijel Veočić, novom dominantnom predstavom je izborio finale Europskih igara u Krakowu u kategoriji do 80 kilograma. “Ponos Slavonskog Broda” je u današnjem polufinalu svladao Azerbajdžanca Murada Allahverdiyeva s uvjerljivih 5-0.

Veočić nije gubio vrijeme te je od prvog zvona zauzeo središte ringa te je Allahverdiyeva otvarao prednjim direktima nakon čega bi uputio snažan desni kroše uz pokoju kombinaciju od 2-3 vezana udarca. Azerbajdžanac jednostavno nije imao konkretan odgovor za europskog U-22 prvaka te je Brođanin prvu rundu dobio po mišljenju svih pet sudaca, dok je drugu rundu samo sudac Batyrov iz Kazahstana bodovao za Azerbajdžanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Allahverdiyevu je nakon toga jedina opcija za pobjedu bila prekid, no jednostavno nije bio sposoban za to. Veočić je i treću rundu jednoglasno dobio čime je izborio plasman u finale jednoglasnom odlukom sudaca (4x 30:27, 1x 29:28).

Podsjećamo, Gabrijel je plasmanom u polufinale izvadio vizu za Olimpijske igre u Parizu, a sada ga, u borbi za zlatnu medalju očekuje meč protiv Ukrajinca Oleksandra Khyzhniaka koji je također s dominantnih 5-0 bio bolji od Talijana Salvatorea Cavallara.

Komentari

Povezano