Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dominic Thiem u Beču završio svoju karijeru

U utorak je u glavnom gradu Austrije svoju karijeru završio 31-godišnji Dominic Thiem. Pobjednik US Opena u “korona godini” tako je završio svoj teniski put. Na ATP 500 turniru u Beču u prvom kolu porazio ga je Luciano Darderi s 2-0 u setovima.

Thiema je Darderi porazio sa 7:6(2), 6:2, no meč u kojem se publika oprostila od Austrijanca odigrao se dva dana ranije kada je u egzibicijskom meču porazio Alexandera Zvereva, Nijemca kojeg je porazio u njujorškom finalu 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanac već duže vrijeme ima problema s povratkom nakon ozljede zgloba na ruci te nije na svojoj očekivanoj razini. Rezultiralo je to da igrač s jednim od najboljih jednoručnih backhanda svih vremena ode u mirovinu sa samo 31 godinom. S obzirom na to da je još uvijek mlad ne isključuje se povratak tenisu u budućnosti, no ipak se čini kako je u Beču svoje posljednje poene odigrao Dominic Thiem.

Austrijanca će teniski svijet pamtiti po backhandu te po sjajnim nastupima na zemlji na kojoj je izborio i dva Grand Slam finala u kojima ga je u Roland Garrosu dva puta porazio još jedan ubrzo umirovljeni tenisač, veliki Rafael Nadal.

Komentari

Povezano