Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dončić dominantan, pobjede Srbije, SAD-a i Španjolske

Popodnevni termin Svjetskog prvenstva u košarci ponudio nam je prve nastupe nekih od najvećih favorita prvenstva. Iznenađenja nije bilo pa su tako Slovenija, Srbija, Sad i Španjolska upisale sigurne pobjede.

Slovenija – Venezuela 100:85

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci su nakon teškog prvog dijela, ipak rutinski riješili žilav otpor Venezuele. Briljirao je Luka Dončić koji je zabio 37 poena na što je dodao sedam skokova i šest asistencija. Uz njega je reprezentaciju predvodio Mike Tobey s 21 poenom.

Venezuela se držala do treće četvrtine koju je Slovenija dobila 22:12 i prelomila susret. Na kraju je to bila jedna sigurna predstava Slovenije kojoj je ovo bio dobar početak turnira uoči susreta s Gruzijom koji će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

Srbija – Kina 105:63

Srbija je turnir započela sigurnom predstavom protiv Kine koja nije bila dorasao suparnik. Kod Srbije se svih 12 igrača upisalo u strijelce.

Već na poluvremenu Srbi su imali prednost od 20 razlike koja je do kraja susreta samo rasla. Na kraju je turnir započet s uvjerljivom pobjedom od više od 40 razlike.

SAD – Novi Zeland 99:72

SAD je u pohod na zlato krenuo rutinskom pobjedom nad Novim Zelandom. Briljirao je Paolo Banchero koji je ubacio 21 poen.

Otpor Novog Zelanda trajao je kroz prvu četvrtinu. U nastavku su Amerikanci lijepom igrom postepeno povećavali prednost koja je na kraju stala na 17 razlike.

Španjolska – Obala Bjelokosti 94:64

I četvrti favorit popodnevnog termina je rutinski došao do pobjede. Obala Bjelokosti bila je preslaba za Španjolsku koja je bez stresa započela turnir.

Najbolji kod Španjaca bio je Willy Hernangomez koji je ubacio 22 poena. Uspjeli su Španjolci i odmoriti udarne snage uoči važnog susreta s Brazilom za dva dana.

Komentari

Povezano