Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dončić i Irving odveli Mavse do breaka na startu finala Zapada

Nakon što su u noći s utorka na srijedu košarkaši Boston Celticsa i Indiana Pacersa otvorili konferencijska finala NBA lige, protekle noći smo gledali prvu utakmicu finala Zapada između Minnesota Timberwolvesa i Dallas Mavericksa. U vrlo izjednačenom ogledu, Dallas je slavio sa 108:105 za break na samom startu.

Domaći košarkaši su bolje započeli susret pa su nakon trice Anthonyja Edwardsa poveli s 21:12. Sjajan je u tom razdoblju bio Jaden McDaniels koji je postigao čak tri trice iz tri pokušaja čime je samo nastavio odličnu šutersku formu iz posljednje dvije utakmice serije protiv Denver Nuggetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspoložen je s druge strane bio Kyrie Irving koji je poveo momčad do serije od 11-0 za prelazak u vodstvo od 23:21. Bek Mavsa je u tom trenutku već brojao 13 poena, no to nije bilo dovoljno da gosti s prednošću završe prvu dionicu već su ”Vukovi” zahvaljujući Kyleu Andersonu koji je postigao sedam poena i odličnim potezima Edwardsa i Naz Reida na kratki odmor otišli s 33:27.

Wolvesi su imali ogromnih problema u branjenju Irvinga koji je prvo poluvrijeme okončao s čak 24 poena, 22 iz reketa i dva s crte slobodnih bacanja, no Mavericksi su svoje probleme imali u vidu strašno lošeg šuta za tri poena – 2/15. S druge strane, Wolvesi su ubacili njih 11, a posebno su se istaknuli McDaniels s pet ubačaja te Edwards s tri. Sve je to na kraju bilo dovoljno za tijesnih 62:59 za Minnesotu poslije 24 minute igre.

Tijekom treće četvrtine smo vidjeli par promjena u vodstvu, a košarkaši Minnesote su pred posljednjih 12 minuta imali minimalnu prednost od 83:82. Poslije šeste postignute trice McDanielsa, Wolvesi su poveli s 89:84, no onda je uslijedio bitan niz Mavsa od 13-0 poslije kojeg su sedam i pol minuta prije kraja poveli s osam poena razlike.

Imali su Wolvesi odgovor i na to pa u sljedeće četiri minute postižu 13 poena, a primaju samo jedan i ponovno dolaze do prednosti od četiri poena razlike. Pokazat će se to njihovim posljednjim vodstvom jer do kraja utakmice Mavsi odlaze na seriju 10-3 i dolaze do breaka.

Dallas je u konačnici slavio sa 108:105 na krilima Luke Dončića koji je ubacio 33 poena uz osam asistencija i šest skokova te Kyrieja Irving koji je postigao 30 poena. S druge strane, Jaden McDaniels je ubacio 24 poena, dok je Anthony Edwards flertovao s triple doubleom završivši ogled s 19 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Komentari

Povezano