Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dončić i Jokić predvodili svoje momčadi do novih pobjeda

Bliži se kraj regularne sezone u NBA ligi gdje posljednje utakmice igraju važnu ulogu većini timova u borbi za playoff poredak.

Kao intrigantan sukob činio se onaj pete najbolje obrane lige Miami Heata protiv šestog najboljeg napada Dallasa Mavericksa. Mavericksi nakon kraja prijelaznog roka pružaju nevjerojatne partije koje su se nastavile i u gostovanju na Floridi gdje su predvođeni Irvingovih 21 i Dončićevih 19 poena nakon prvog poluvremena ostvarili uvjerljivo vodstvo od 22 koša razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav Heata se maksimalno približio na 8 poena deficita, no nisu pokazali dovoljno dobru igru za potpuni povratak u meč. Mavse je do njihove 16. pobjede u posljednjih 18 susreta predvodio Luka Dončić koji je u šuterski slabijoj večeri (šut iz igre 9/23) i dalje bio blizu triple doubleu s 29 poena, 9 skokova i 9 asistencija.

Efikasnu utakmicu odigrao je Kyrie Irving koji je ubacio 25 poena na šut iz igre od 67 posto. Prvo ime napadački indisponiranog Heata bio je Tyler Herro s 21 poenom koji nakon svog povratka na parket pruža izvrsne partije za sastav Erika Spoelstre.

Sukob najboljih momčadi zapada gledali smo u Denveru gdje su Nuggetsi dočekali Minnesota Timberwolvese i ostvarili 116:107 pobjedu. Zvijezda Nuggetsa je ponovno bio nevjerojatni Nikola Jokić kojemu nije bio problem eksploatirati najbolju obranu lige. Srpska superzvijezda je ostvarila 41 poen (16/20 iz igre, 2/2 za tri poena), 11 skokova i 7 asistencija. Jamal Murray je za pobjednike dodao 20, a Michael Porter Jr. 18 poena. Prvo ime Wolvesa je bio Anthony Edwards s 25 poena.

Vrijedi spomenuti i povratak Traea Younga nakon puknuća ligamenta prsta u Atlanta Hawkse koji su izgubili od Charlotte Hornetsa rezultatom 115:114. Young je maksimalno pomogao svojoj momčadi u svega 20 minuta igre s 14 poena i 11 asistencija na stopostotan šut iz igre, no odsjeo je posljednju četvrtinu koju je Quinn Snyder prepustio drugoj postavi. Najbolji igrač Hornetsa bio je mladi Brandon Miller s 27 poena.

Komentari

Povezano