Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dončić postigao četvrti najveći broj poena u povijesti NBA

Utakmicu života odigrao je u dvoboju Dallas Mavericksa i Atlanta Hawksa slovenski košarkaš Luka Dončić, usput pomogavši svojim Mavsima da stignu do pobjede u utakmici bogatoj koševima.

U konačnih 148:143, Dončić je sudjelovao s nevjerojatnih 73 poena, srušivši time vlastiti, ali i rekord Dallas Mavericksa kao igrač koji je zabio najviše koševa u jednoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je najučinkovitija Dončićeva utakmica bila 27. prosinca 2022. kad je New York Knicksima zabio 60 poena

Četvrta je to najefikasnija utakmica jednog igrača u povijesti NBA – samo su Wilt Chamberlain sa 100 i 78 poena te Kobe Bryant s 81 poenom postigli više.

Amerikanci vole nabrajati rekorde i statističke uspjehe, pa smo tako saznali i kako je Dončić postao tek drugi igrač koji je prije 25. rođendana imao više od jedne utakmice sa 60 ili više poena u jednoj NBA utakmici, prvi nakon Michaela Jordana.

Dončićev učinak u sinoćnjoj utakmici bio je briljantan. Iz igre je gađao 25/33, postavši prvi igrač u povijesti koji je zabio 70 poena uz 75% uspješnosti šuta. Za 3 poena gađao je 8/13, a slobodna bacanja 15/16.

Da se nije cijela večer vrtila samo oko njegove točne ruke, dokazuje i 10 skokova te 7 asistencija, a da će ovo biti njegova noć pokazalo je već prvo poluvrijeme u kojem je zabio nevjerojatan 41 poen.

Mijenjali su Hawksi čuvare na Dončiću, no scenarij je uvijek bio isti – poen za poenom.

Jedini dvoznamenkasti igrači kod pobjedničke ekipe bili su još Josh Green s 21 te Tim Hardaway Jr. s 13 poena, dok su kod Hawksa najefikasniji bili Trae Young s 30 te Jalen Johnson s 25, a srpski bek Bogdan Bogdanović dodao je 24.

Mavericksi su ovom pobjedom stigli do učinka 25-20 čime trenutno drže 8. mjesto Istočne konferencije.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano