Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić izborila treće kolo Wimbledona

Hrvatska je u srijedu ostala bez predstavnika u muškom dijelu Wimbledona, no u ženskom dijelu se Donna Vekić pobrinula da i u peta londonska trava vidi barem jednu Hrvaticu. Ona je protiv Erike Andreeve slavila s 2-0 u setovima te se tako plasirala u treće kolo.

Obje tenisačice držale su svoje servise do 2:2, a tada Osječanka dolazi do tri vezane break prilike. Sve tri spašava 20-godišnja Ruskinja, no Vekić dolazi i do četvrte koju i koristi. Osječanka je do novog breaka došla i kod vodstva 4:2 nakon čega je sigurno odservirala za prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je Andreeva započela s teško osvojenim prvim gemom u kojem je spasila četiri break prilike. No, u svom drugom servis gemu nije joj bilo spasa. Vekić je došla do 0-40 te je realizirala svoju prvu break loptu za vodstvo 2:1. Ponovno je Vekić došla do dvostrukog breaka, ali ovaj put ne potvrđuje to te gubi gem na svom početnom udarcu čime daje šansu mladoj Ruskinji koja se vratila i do 4:3.

Nije to pokolebalo Donnu koja osvaja iduća dva gema u nizu te koristi svoju treću meč loptu za pobjedu 6:2, 6:3 i prolaz u treće kolo Wimbledona. Izjednačavanje uspjeha karijere na Wimbledonu tražit će protiv pobjednice meča između Dajane Jastremske i Varvare Gracheve.

Komentari

Povezano