Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić nakon drame od tri sata poražena u Roland Garrosu

Donna Vekić poražena je u trećem kolu Roland Garrosa. Nakon velike drame, koja je za Vekić postala tragedija, i tri teška seta Olga Danilović je bila bolja. Vekić je propustila dva servisa za meč i još pregršt toga te na kraju samo sebe može kriviti za težak poraz.

Vekić je kao i jučer sjajno krenula u meč. Za samo 26 minuta je osvjila šest uzastopnih gemova i brzinski povela s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danilović je u nastavku zaigrala bolje i nije tako lako gubila početni udarac. Tako u drugom setu nije bilo breakova sve do rezultata 5:5. Tada Danilović uzima dva gema u nizu te odvodi meč u odlučujući set.

Treći set se pretvorio u veliku dramu. Vekić je bolje ušla u set i povela s 2:0. Danilović se nije predavala i izjednačuje na 3:3. Vekić pri rezultatu 4:4 ponovno oduzima servis Srpkinji i dolazi do servisa za meč. U njemu je s nekoliko neprisiljenih grešaka poklonila Danilović povratak.

No, Vekić odmah u idućem gemu ponovno dolazi do servisa za meč. Ovoga puta je hrvatska predstavnica vodila 30:0, ali ni to nije bilo dovoljno. Još jednom je zadrhtala ruka i Danilović uspjeva odvesti meč do tie-breaka.

U njega je bolje ušla Vekić koja je brzo došla do mini breaka prednosti i vodstva od 3:2 uz dva servisa. Vekić je nastavila u dobrom ritmu i s još jednim mini breakom došla do velike prednosti od 6:3. Vekić je i to prosula te se Danilović s dva uzastopna poena na servis Hrvatice još jednom vratila u meč.

Nakon toga je Srpkinja jedan lagani forehand poslala daleko u aut i vratila prednost Vekić. Hrvatica nije htjela predugo biti u prednosti pa je duplom pogreškom vratila Danilović u meč. Danilović uzima tri uzastopna poena u nizu i s 10:8 prolazi u osminu finala.

Komentari

Povezano