Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić nakon osvojenog srebra: ”Moram biti ponosna. Imam medalju, Hrvatska ima medalju”

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nažalost je poražena u olimpijskom finalu od kineske tenisačice Qinwen Zheng. Sedma tenisačica svijeta bila je bolja rezultatom 6:2, 6:3.

Iako je Donna izgubila, ovo je povijesni uspjeh za hrvatski tenis jer je ovo bilo prvo pojedinačno tenisko finale u kojem je sudjelovao neki hrvatski predstavnik. Po završetku meča je dala izjavu za HRT:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno, malo sam trenutno razočarana, ali moram biti ponosna i sretna na sve što sam napravila ovaj tjedan, imam medalju, Hrvatska ima medalju, Cilj prije OI je bila bilo koja medalja, tako da sam to ispunila. Sad mi treba malo više odmora, iako sam ga imala jučer, ali to nije bilo dovoljno.

Iako kaže da je prije Roland Garrosa razmišljala o pauzi, ambicije su presudile:

To je bilo točno, prije Roland Garrosa rekla sam treneru da imam Wimbledon i Olimpijske igre ispred sebe i ako ne odem na njih definitivno ću požaliti za par godina. Drago mi je da su me gurali ti ljudi oko mene, da su mi davali podršku i evo, par mjeseci kasnije polufinale Wimbledona i finale na Olimpijskim igrama.

O ovom finalu. Je li bilo šanse za zlato?

Mislim da jest, iako je rezultat bio 6:2, 6:3 bilo je tu puno gustih gemova.

Donna je još dodala kako sada malo odlazi u Hrvatsku i nakon toga u Ameriku gdje ju uskoro očekuje US open. Želimo joj puno sreće.

Komentari

Povezano