Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić nastavila s odličnim igrama i izborila treće kolo US Opena

Jedina preostala hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji US Opena, rutinski je izborila treće kolo. Srebrna olimpijka Donna Vekić je večeras sa 7:5, 6:1 svladala Belgijku Greet Minnen.

Nijedna od tenisačica nije protivnici ponudila break loptu sve do rezultata od 5:5 u prvom setu kada je Vekić izborila dvije vezane break prilike. Hrvatska tenisačica je odmah prvu iskoristila te je potvrdivši taj oduzeti servis došla do prvog seta rezultatom 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je na samom startu drugog seta oduzela servis protivnici i to bez izgubljenog poena, međutim ovog puta ga je dosta teže potvrdila s obzirom da je morala spasiti dvije break lopte, no srećom uspijeva u tome. Do kraja meča je Minnen tek uspjela osvojiti jedan gem, onaj za smanjenje na 2:1, a Vekić s četiri uzastopno osvojena gema dolazi do trećeg kola US Opena.

Za Vekić je ovo bila 12. pobjeda u posljednjih 15 mečeva, a sljedeća prepreka će joj biti pobjednica meča između Peyton Stearns i Darije Kasatkine. U slučaju ulaska u četvrto kolo uz poraz Mirre Andreeve ili Beatriz Haddad Maije, Vekić bi se vratila u društvo od 20 najboljih tenisačica svijeta.

Komentari

Povezano