Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić ostala bez finala WTA turnira u Linzu poslije tri sata tenisa

Najbolja hrvatska tenisačica današnjice, Donna Vekić, nije se uspjela plasirati u svoje trinaesto WTA finale u karijeri. Osječanka je danas u polufinalu WTA turnira u Linzu poražena od Ruskinje Ekaterine Alexandrove rezultatom 7:5 6:7 6:7 nakon tri sata i 10 minuta igre.

27-godišnja Vekić je u prvom setu osvojila 65% poena na servisu, a ključni break je napravila kod rezultata od 5:5 te nije dopustila da o pobjednici prvog seta odlučuje tiebreak. U drugom setu je također prva došla do prednosti oduzetog servisa, no Ruskinja je ovog puta ekspresno odgovorila te je izjednačila na 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Vekić s pritiskom pa je još jednom oduzela servis 21. tenisačici svijeta za vodstvo od 4:3, ali i ovog puta Alexandrova odgovara istom mjerom i rezultat je ponovno poravnat na 4:4. Iako je hrvatska tenisačica imala dvije vezane break lopte kod 5:5, drugi set je odlučen u tiebreaku, a njega je sa 7:4 dobila Alexandrova.

Pobjednica meča je na kraju, poslije tri sata igre, odlučena u tiebreaku trećeg seta. Njega je Vekić spektakularno otvorila te je vodila s 5:1, međutim Alexandrova osvaja pet poena u nizu i dolazi do meč lopte. Iako je to Donna spasila, u konačnici gubi “trinaestu igru” s 8:6 i Ruskinja odlazi u finale.

Donna je u dosadašnjoj karijeri igrala 12 WTA finala, a slavila je u njih četiri. Posljednju titulu je osvojila u ožujku prošle godine kada je pokorila Monterrey finalnom pobjedom nad Francuskinjom Caroline Garcijom.

Komentari

Povezano