Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić ostvarila veliku pobjedu i izborila četvrtfinale Bad Homburga

Donna Vekić prošli je tjedan na turniru u Berlinu propustila obraniti prošlogodišnje finale. Ovog tjedna ostala je u Njemačkoj, ali je otišla jugoistočnije, u Bad Homburg. Tamo je u utorak izborila svoju drugu pobjedu na turniru. Osječanka je svladala Ekaterinu Alexandrovu nakon nešto više od dva sata igre s 2-1 u setovima. Ovom pobjedom Vekić je izjednačila na 3:3 u ogledima s Alexandrovom.

Vekić se najbolje snalazi na travnatoj podlozi te je to prikazala već u prvom setu. Svoj servis nije gubila nijednom. Štoviše, Ruskinja joj nije zaprijetila niti break loptom te je Vekić s oduzetim servisom na 2:2 mirno osvojila set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Vekić mogla odmah do breaka u prvom gemu, no nije iskoristila dvije prilike za oduzimanje servisa. To su joj ujedno bile i jedine prilike. Svoj servis je izgubila kod rezultata 1:2 te je nakon toga Alexandrova privela set kraju rezultatom 6:3.

Nije to previše utjecalo na Donnu koja je u trećem setu pronašla igru iz prvog seta te je opet suvereno osvajala svoje servis gemove, a Ruskinji je break napravila kod vodstva 2:1. Privela je zatim Osječanka lako meč kraju i upisala pobjedu rezultatom 6:4, 3:6, 6:4 i izborila plasman u četvrtfinale Bad Homburga.

Tamo Vekić čeka pobjednicu meča između Katerine Siniakove i Liudmile Samsonove, 15. igračice svijeta.

Komentari

Povezano