Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić po drugi put u karijeri ušla u osminu finala US Opena

Donna Vekić nastavlja s najboljim tenisom karijere, a to je potvrdila novom pobjedom na posljednjem Grand Slamu sezone. Osječanka je u trećem kolu US Opena sa 7:5, 6:4 svladala Amerikanku Peyton Stearns pa ćemo ju po drugi put gledati u osmini finala u New Yorku.

Vekić je tijesni prvi set dobila sa 7:5 odigravši briljantno tijekom posljednja tri gema, odnosno od zaostatka od 5:4. Nakon toga je osvojila 12 od 13 odigranih poena te je zasluženo povela s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog seta je Vekić osvojila svih osam odigranih poena za prednost od 2:0, a niz je zaustavljen na 14 uzastopno osvojenih poena te 21 od 22 posljednje odigrana. Najbolja hrvatska tenisačica je odigrala izvanredno na svoja prva tri servis gema tijekom kojih je osvojila 12 od 13 poena, a impresivno je krenula i u četvrti tako što je povela s 30-0. Nažalost, Stearns je nakon toga osvojila četiri uzastopna poena i izjednačila na 4:4.

Donna nije dopustila Amerikanki povratak u susret već je odmah u idućem gemu došla do break lopte koju je i iskoristila neprisiljenom pogreškom Stearns. Srebrna hrvatska olimpijka je taj oduzeti servis potvrdila te je s 2-0 u setovima došla do vrijedne pobjede za povratak na 20. mjesto WTA ljestvice uživo.

Za Donnu je ovo druga osmina finala koju će igrati na US Openu nakon što je 2019. godine u četvrtfinalu izgubila od Belinde Benčić. Za mjesto u drugom četvrtfinalu će igrati protiv sedme tenisačice svijeta, Kineskinje Qinwen Zhang koja ju je s 2-0 u setovima pobijedila u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Komentari

Povezano