Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić pobijedila aktualnu osvajačicu juniorskog US Opena

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić je u zoru po hrvatskom vremenu izborila plasman u drugo kolo WTA turnira u San Diegu. Osječanka je sa 7-5 6-2 bila bolja od Katherine Hui, 872. tenisačice svijeta.

Amerikanka Hui je prošle sezone osvojila juniorski US Open bez izgubljenog seta te je za ovaj turnir dobila pozivnicu organizatora. Bio joj je ovo prvi meč na WTA Touru u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je meč otvorila izgubljenim servis gemom, no ubrzo je došla do prednosti od 5-2. 19-godišnjakinja se nije predavala pa je izjednačila na 5-5, ali nije uspjela doći do tiebreaka jer je Vekić pri vodstvu od 6-5 izborila tri vezane break lopte te je već prvu kapitalizirala.

Donna je na početku drugog seta ponovno izgubila prvi servis gem, no to nije stvorilo nikakve probleme jer je tinejdžerici oduzela sva četiri servis gema za laganih 6-2 i pobjedu od 2-0 u setovima.

Hrvatska tenisačica ima povoljan ždrijeb i u drugom kolu jer ju tamo čeka još jedna 19-godišnjakinja, Kanađanka crnogorskih i srpskih korijena, Marina Stakušić, 283. tenisačica svijeta protiv koje se dosad nije susretala.

Komentari

Povezano