Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić pobijedila i u drugom meču danas. Ušla je u finale Berlina.

Nakon što je ranije danas uspješno prošla u polufinale, Donna Vekić je drugi put danas bila u akciji. Ovoga puta je u sklopu polufinala igrala s osmom tenisačicom svijeta Marijom Sakkari. Vekić je odigrala još jedan odličan meč i u dva seta prošla u finale gdje će tražiti svoju petu titulu.

Obje tenisačice su u prvom setu mirno držale servis do rezultata 2:2. Tada Vekić dva puta oduzima servis Sakkari, dok svoj gubi jednom. Vekić je tako povela 5:4 i došla u priliku odservirati za vodstvo u setovima. Poslije najdužeg gema u meču, Donna je ipak uspjela osvojiti gem i povesti u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Sakkari prva oduzima servis, ali Vekić već u idućem gemu uzvraća uslugu. Pri rezulatu 4:3 Sakkari oduzima servis našoj predstavnici i dolazi u priliku odservirati za set. No, Vekić tada podiže razinu igre s dva gema u nizu ostaje u setu čija je odluka pala u tie-breaku.

Za obje tenisačice to je bio drugi tie-break dana. Tamo je Vekić krenula bolje i povela 3:0. Sakkari je odmah uzvratila sa svoja tri poena u nizu. Vekić je pri rezultatu 7:6 servirala za meč, ali se Sakkari odličnim poenom spašava. Kod 8:8 Vekić oduzima poen na servis Grkinje i ponovno servira za meč. Ovoga puta Donna je ostala mirna i prolazi u finale.

Vekić će u finalu igrati protiv bolje iz meča Ekaterine Alexandrove i Petre Kvitove. Ovom pobjedom Donna si je osigurala povratak u 20 najboljih tenisačica svijeta.

Komentari

Povezano