Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić pobijedila Jastremsku i izborila drugi tjedan Wimbledona

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić u petak je pobijedila meč trećeg kola proti Dajane Jastremske. Osječanka je Ukrajinku svladala s 2-1 u setovima nakon velike borbe. Izborila je tako Vekić drugi tjedan Wimbledona po drugi put u karijeri.

Vekić je dobro ušla u set te je kontrolirala igru u prvih nekoliko gemova. Mirno je držala svoj početni udarac te je stalno prijetila Ukrajinki. Do breaka je došla pri rezultatu 3:3 kada je povezala dva gema u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na servisu za set je vodila 30:0 i činilo se da će privesti prvu dionicu kraju. No, Jastremska je tada odigrala nekoliko dobrih poena i uspjela oduzeti servis Vekić. Pri rezultatu 6:5 za Jastremsku, Vekić je bila suočena s dvije break, odnosno set lopte. Osječanka je to preživjela i odvela set u tie-break.

Tamo je odlično krenula i povela 4:1 s dva “mini breaka”. Tada je odigrala dva lošija poena na svoj servis te ponovno vratila Ukrajinku u život. Vekić je ponovno uzela poen na servis Jastremske te je pri vodstvu 5:4 imala dva servisa za set. Ovoga puta ruka nije zadrhtala i Vekić je osvojila set.

Odmah nakon njezinog osvajanja seta, u Londonu je krenula kiša te je meč prekinut. Meč se nastavio nešto prije 20 sati po hrvatskom vremenu na terenu broj jedan pod krovom.

Nastavak je krenuo laganim gemovima na početnom udarcu za obje tenisačice, izuzev prvog servis gema za Jastremsku. Tako se do 2:2 igralo bez breakova, a činilo se kako će Vekić doći do 3:2 s obzirom na to da je imala 40-15, no gubi četiri poena u nizu te Ukrajinka dolazi do prednosti. Ipak, u idućem gemu Vekić zarađuje tri vezane break lopte te je realizirala treću za povratak u set.

Zatim se do 6:5 igralo gem za gem te tada Vekić dolazi do meč lopte koju Jastremska spašava servis winnerom. Nakon toga osvaja i gem te odvodi set u tie-break u kojem je bolja bila Ukrajina sa 7-3 te je meč odvela u set odluke.

Već na startu trećeg seta Vekić je došla do breaka prednosti, a kod 3:1 je još jednom oduzela servis Ukrajinki te približila drugom tjednu Wimbledona. Nije do kraja meča Osječanka imala problema te je došla do pobjede rezultatom 7:6(4), (3)6:7, 6:1

Za uspjeh karijere na Wimbledonu i za svoje treće četvrtfinale na Grand Slamovima igrat će protiv Španjolke Paule Badose koja je nakon tri seta svladala Dariju Kasatkinu.

Komentari

Povezano