Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić poražena u finalu Bad Homburga

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela osvojiti najvrijedniji WTA naslov u dosadašnjoj karijeri. Ona je u današnjem finalu WTA turnira iz serije 500 u Bad Homburgu izgubila od Diane Shnaider sa 3:6 6:2 3:6.

Ruskinja je u prvom setu iznudila dvije break prilike, obje kod vodstva od 2:1 te je drugu iskoristila za prednost od jednog oduzetog servisa kojeg je uspješno obranila do kraja seta. Imala je Donna svoje break prilike, točnije njih čak devet u posljednja dva servis gema Shnaider, no nijednu nije uspjela kapitalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je u drugom setu nastavila s dobrom igrom samo što je u njemu iskoristila dvije break prigode, dok protivnici nijednu dopustila nijednu šansu te je sa 6:2 izjednačila na 1-1 u setovima.

U odlučujućem setu je Shnaider prva došla do breaka za 2:1, no Vekić je odmah odgovorila s osam uzastopno osvojenih poena za prednost od 3:2. Nažalost, Ruskinja je poslije toga osvojila četiri gema u nizu te je došla do svoje druge WTA titule u karijeri.

Za Donnu je ovo bilo 13. WTA finale u karijeri i deveti poraz. Usprkos finalnom porazu, od ponedjeljka će značajno napredovati na WTA ljestvici te će skočiti s 49. na 38. mjesto.

Komentari

Povezano