Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić poslije velike drame prošla u polufinale Olimpijskih igara

Nakon pobjede nad drugom tenisačicom svijeta, Coco Gauff, Donna Vekić je upisala pobjedu i prolaz u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Hrvatska tenisačica je pobijedila Martu Kostyuk poslije tri sata igre rezultatom 6:4, 2:6, 7:6 (10:8).

Prvi set je u početku izgledao kao lagana šetnja za Vekić. U jednom trenutku bila je i na 5:1, no Kostyuk se vratila na samo jedan gem razlike. Uz malo sreće i vještine, napeti set je osvojila hrvatska tenisačica i napravila jedan korak prema polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak koji je Kostyuk započela u prvom setu, dovršila je u drugom. Ušla je u dobru seriju i nije dala hrvatskoj predstavnici da diše pobjeđujući je s četiri gema prednosti. Dvije tenisačice kao da su zamijenile formu iz prvog u drugi set.

U trećem setu pružen je ravnopravniji okršaj, gdje su nijanse odlučivale i Vekić se vratila nakon lošijeg drugog seta. Kostyuk je pružala otpor do samog kraja što je i pokazala činjenica da je o susretu odlučio tie-break iako je Vekić prije toga imala dvije meč lopte.

Nakon više od tri sata igre i dodatne tri meče lopte, Donna je iskoristila onu petu na izmaku snaga protiv fizički nevjerojatno pripremljene Ukrajinke, te je izborila olimpijsko polufinale gdje je čeka Anna Schmeidlová, 1. kolovoza u 20 sati i 20 minuta na Philippe Chatrier terenu.

Komentari

Povezano