Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić preokretom do drugog kola Wimbledona

Nakon što je plasman u drugo kolo Wimbledona izborio Borna Ćorić, isto je napravila i Donna Vekić. Osječanka je nakon teška tri seta svladala Kineskinju Xiyu Wang. Nakon gubitka prvog seta, Vekić je ubacila u višu brzinu i upisala pobjedu u dijelu ždrijeba koji se otvorio otkazivanjem Aryne Sabalenke.

Već na startu meča Wang je došla do breaka te je dobro koristila greške Hrvatice. Prvi set je tako osvojila sa sigurnih 6:3. U drugom setu Vekić je uzvratila identičnim rezultatom. Za razliku od Wang, ona je do breka došla pri rezultatu 3:2 te je do kraja seta svoj početni udarac držala uvjerljivo. Jedini problem imala je na servisu za set kada je spasila break priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Vekić dobru igru iz drugog seta i u trećem te je u prva dva servis gema Kineskinje došla do ukupno pet break prilika, no nijednu nije iskoristila. Ipak, u petom gemu seta dolazi do svoje šeste prilike za break te je ovaj put koristi za važnu prednost u odlučujućem setu. Mogla je Vekić i do dvostrukog breka, ali Wang je kod zaostatka 2:4 nastavila sa spašavanjem break lopti.

Nije to kaznilo Vekić te je na kraju uspjela odservirati za meč upisavši pobjedu rezultatom 3:6, 6:3, 6:4. U drugom kolu Osječanka će igrati protiv pobjednice meča između Emine Bektas i Erike Andreeve.

Komentari

Povezano